CP Bourg BB3002 perfectbinder EVA - hotmelt

CP Bourg BB3002 perfectbinder EVA - hotmelt

Single-clamp CP Bourg perfectbinder met volledige automatische instelling. De BB3002 is touchscreen gestuurd en kan softcover boeken binden van 1 tot 60mm dikte, daarnaast heeft de binder een vol-automatische kaftinvoer met een capaciteit van 80mm en een geïntegreerde rilmachine (rilkam) voor maximaal 13 inline rillen - zowel positief als negatief. Uniek aan de BB3002 is het feit dat je vanaf de touchscreen met 1 druk op de knop rillen aan en uit kunt zetten of om kunt draaien van positief naar negatief en andersom > je hoeft dus geen manuele (mechanische) handelingen te verrichten om te switchen van 2 naar 4 rillen!

De machine is zowel geschikt voor serie-productie (elk boek hetzelfde) of voor oplage-1 waarbij de machine razendsnel per boek uniek instelt zonder tussenkomst van de operator! De BB3002 meet de dikte van het boek in de klemwagen en stelt daarbij zowel de actieve zijbelijming als de benodige rilposities. Voor unieke boekproduktie kan de BB3002 uitgevoerd worden met de optionele KentieCS/Bourg BBU barcode-verifcatie fabrieksoptie waarmee gecontroleerd wordt op een juiste match tussen boekblok en omslag op basis van inline gescande barcodes. Met dit systeem geïnstalleerd stopt de binder automatisch op een mismatch of NO-read voor dat de omslag gerild is = kortom je hebt dus geen waste!

De BB3002 kan zowel stand-alone met een staande opvang (70cm capaciteit) of inline met Challenge 3-kant snijder gebruikt worden, daarnaast is de BB3002 naderhand upgradable met de BBL (Bourg Book Loader) zodat je kan binden zonder fulltime, dedicated, operator.

Het maximaal te verwerken cover formaat bedraagt 385 x 700mm en de mechanische cycle speed bedraagt 500 cycles / uur wat resulteert in een effectieve oplage van 300 - 350 stuks bij serieproducties.

De Bourg BB3002 is naderhand te upgraden met de Bourg BBL Book Loader (leverbaar vanaf maart 2013) of de Bourg BBC boekblok-accumuleer inline en nearline brug (verwacht zomer 2013).


Wilt u meer info over deze of andere machines?