Sidekix kiest voor Tecnau B2-formaat afwerking voor innovatieve en gepersonaliseerde marketingcampagnes


Sidekix is ​​een snelgroeiende organisatie gevestigd in de stad Uden, in het zuidoosten van Nederland. Het bedrijf heeft meer dan 15 jaar ervaring in innovatieve en gepersonaliseerde marketingcampagnes, fulfilment en direct mail-applicaties met A-merken zoals de Nationale Postcode Loterij, KPN, Swinkels Family Brewers, Renewi, BankGiro Loterij, Vriendenloterij, Mandemakers cuisines, Footbal Internationaal en Swiss Sense. Sidekix is ​​gespecialiseerd in gepersonaliseerde Direct Mail-producties en complete marketingcampagnes voor consumenten met een hoog volume, waarmee particuliere en openbare organisaties met zeer krappe deadlines worden bediend.

Het bedrijf besloot te investeren in een Tecnau Stack 1212 B2-formaat sheeted cut en stack-oplossing die nearline is geïnstalleerd op een recent overgenomen Konica Minolta AccurioJet KM-1. Het complete print- en afwerkingssysteem is specifiek gekozen om hogere productievolumes en een bredere selectie van mediatypen te bieden om beter te voldoen aan de wensen van de klant en om toepassingsdiversiteit te bieden voor huidige en toekomstige behoeften.

“We waren op zoek naar een nieuw systeem dat 24/7 productiecycli aankan en toepassingsmogelijkheden uitbreidt om onze activiteiten te stroomlijnen en van een bijna volledig handmatig naar een geautomatiseerd proces te gaan. We hadden de kans om een ​​Tecnau-cutsheet-oplossing te zien op de Sign & Print Expo in Gorinchem ", aldus de heer Tjeerd Nijenhuis, mede-eigenaar van Sidekix," de Tecnau-apparatuur die op de show werd getoond, was in staat om multi-up imposities te verwerken van enkele vellen en netjes gestapeld voor eenvoudige bediening door de operator. " Daarna vervolgde hij: “Van de standaard A4- en A3-formaten die op kleine printapparatuur werden verwerkt, gingen we over op B2-vellen waar een geautomatiseerd snijsysteem een ​​noodzaak was. Reeds bestaande oplossingen om in lijn te werken met onze binnenkort te installeren Konica Minolta AccurioJet KM-1 waren zeldzaam en vereisten een grote installatie-footprint en hoge investeringen. Daarom moesten we een betere optie vinden. "

“Toen we de heer Tjeerd Nijenhuis van Sidekix voor het eerst ontmoetten, was het Tecnau-snijbladsysteem dat op de Sign and Print Expo tentoongesteld werd, ontworpen om tot SRA3 + -platen te verwerken. We hadden al een B2-cutsheet-systeem geïmplementeerd voor meerdere gesneden en gestapelde boekblokproducties op een aangepaste Libra 800-configuratie, maar om marketingcommunicatie, fulfillment-documenten en full-bleed variabele applicaties te verwerken, was een specifiek systeem vereist. We spraken af ​​om de klant bij deze taak te helpen en de oplossing te bieden waarnaar hij op zoek was ”, legt dhr. Harm Jan Hulleman, Sales Director EMEA bij Tecnau, uit. “Dankzij de uitstekende relatie die tot stand is gekomen, kon de klant in minder dan zes maanden de oplossing zien werken met hun applicaties in onze fabriek in Ivrea, Italië, en onmiddellijk daarna hebben we de nieuwe Stack 1212 volledig functioneel geleverd aan Sidekix hoofdkantoor in Uden. De oplossing werd in slechts een paar dagen geïnstalleerd, nearline naar de Konica Minolta KM-1 voor meer flexibiliteit tussen het printen en afwerken van vellen in B2-formaat, maar ook om extra toepassingsmogelijkheden voor de toekomst mogelijk te maken. "

De Stack 1212-oplossing was aanvankelijk ontworpen voor het verwerken van de 1-up en 2-up afgedrukte imposities (in de reisrichting met korte zijde naar voren, samen met multi-up in de rijrichting) die door de klant waren gevraagd. Tijdens het beoordelingsproces kwamen er echter nieuwe eisen uit de markt en is er ook een 3-up-impositie doorgevoerd om het aanbod aan mogelijke banen verder uit te breiden.De implementatie van Tecnau Stack 1212 is een geweldige prestatie voor ons geweest. We hebben betere productiesnelheden bereikt, evenals betere prestaties en afgewerkte kwaliteit. Wat ons bijzonder tevreden maakt, is de ontvangen hulp: Tecnau heeft ons vanaf het begin geholpen door een oplossing op maat te bieden. Toen we vervolgens extra mogelijkheden nodig hadden, waren ze klaar en bereid om de machine zonder vertraging aan te passen aan de nieuwe vereisten. Het resultaat is een volledig geïntegreerd systeem dat in staat is om B2-vellen te verwerken die zijn afgedrukt op de Konica Minolta KM-1-inkjetpers in een uiterst betrouwbaar nearline-proces met een minimale footprint ”, voegt Tjeerd Nijenhuis toe.

De Stack 1212 bij Sidekix is ​​nu geconfigureerd met twee verschillende sets cartridges voor variabele zijafwerking, rugmarge en strooksnijden voor full-bleed 2-up en 3-up B2-formaat toepassingen met 1 tot 12 imposities afgedrukt op elk vel. Het systeem is ook uitgerust met een Tecnau Connect-softwarebesturingspakket om essentiële gegevens te verzamelen en kritieke componenten, oplossingsprestaties en preventief onderhoud bij te houden die de machine nodig heeft voor een IoT-gestuurde omgeving.

"We waardeerden de samenwerking met Tjeerd bij dit project en het vertrouwen dat de klant stelde in het vermogen van Tecnau om een ​​volledig functionele multifunctionele B2-oplossing te ontwikkelen en deze te leveren die aan alle verwachtingen voldoet en deze zelfs overtreft", besluit Harm Jan Hulleman.

Heeft u een vraag? Stel hem aan een van onze experts!